Presentation

"MITT I GRÖNSKAN LIGGER VÅR AFFÄRSGATA"

Bruset du hör är från naturens alla ljud, sjöarnas vågsvalp och personliga möten. I varje gränd av denna grönskande och härliga landsbygd finns en eller flera butiker. Det senaste inom inredning. Färg med en helt ny dimension. Färgsprakande design inte minst i plantskolan. I gårdsbutiken handlar du närproducerat. Invid ett naturreservat har porträttfotografen sin ateljé. Knacka på i gallerierna och möt konstnärerna personligen. Släntra in på ett kafé. Köp en kaffe latte eller en bit mat. Se bygdens alla utställningar. Bli serverad en härligt gräddad våffla. Gör ett besök i keramikverkstaden. Boka tid för Massage. Handla textil eller gör en beställning i syateljén. Bokbutiken skyltar med det senaste. Nybakat i Bakeriet. Ta del av ett ständigt utbud av aktiviteter, föreläsningar och kurser. Gör ett dagsbesök eller boka rum på ett av de många smågrändernas hotell, för en veckovistelse eller week-end paket. Fräscht och modernt.

Välkommen till detta och mer därtill!

fredag 8 november 2013

                                    Bruse Design Keramik

                                                       Välkomna!



Hoppas det blir en härlig Farsdags helg med en utflykt på landet bland alla "butiker på vår affärsgata" Då är ni välkomna till min keramikverkstad som finns på gården Bruse. Här på bilden syns några av alla mina keramiktavlor, det finns även musslor, trädgårdskrumelurer m.m.
Fars dagshelgen har jag öppet 11-16. 


Välkomna till 
Boa de Roos
på Natestorp i Alboga

Nu till helgen 9-10 november har vi öppet både lördag o söndag 11-16.
Därefter blir öppettiden söndagar 12-16 fram till 22 december.

Här finns allehanda varor att se. 
* Egendesignade torgvantar, kuddar, tavlor.
* Lyktor, ljus.
* Lilla loppishyllan.
* Secondhand hörnan.
* Tyger och färdiga gardiner.
 Så länge lagret räcker är det 25 % rabatt på alla färdigsydda gardiner fram till jul.

Kom och hälsa på oss vetja.
Bitte o Harry.




torsdag 7 november 2013

Blommor till din far?

Att få en exklusiv bukett uppskattar de flesta - vi har häftiga buketter att ge bort till din far och för dem som vill köpa med sig hemgjorda praliner med smak utav whisky eller chili finns även det.

I vårt mysiga växthus har vi laddat upp med höst och vinterblommor som du kan pryda hemmet med. Dörrkransar, planteringar och annat smått och gott hittar ni också hos oss.

Hoppas vi ses!

Värmt välkomna till oss på Alboga Plantskola


onsdag 6 november 2013

Välkommen!  - Farsdagshelgen har vi på Crea Diem Bokcafé tänt en sprakande eld i Ryggåsstugan. Denna helg har Affärsgatan mitt i Grönskan ett gemensamt arrangemang. Se alla medverkande på presentationen här intill och på kartan nedan. Öppet lördag-söndag 9-10 nov kl. 11-16. Välkommen!

Eld (1)


Här på Crea Diem Bokcafé Höstens böcker och på menyn en varm höstsoppa eller kanske paj eller farsdagstårta 

och bakverk från fikabuffén.
 Söndagen den 10:e gästar Anders Gustafsson Bokcaféet och berättar om sin Fotoutställning Tema Vatten.

Tiden är kl. 15.00 /fritt inträde/. 
Varmt välkommen!





Farsdagshelgen - 9 & 10 November / Karta - Välkommen!


Något fint till Far från Galtholmen



Nu stundar våra Fäders allra egnaste helg :)
På Galtholmen Gårdsbutik har vi packat små delikatesspåsar med olika mathantverk i som vi tror skulle kunna falla Far i smaken.

Kanske uppskattar Far en god olivolja?
Eller ett gott smakrikt Arabicakaffe och en pralin?
Marmelad o honung till lite goda krispiga fröknäcke?

Ja, du förstår, det finns lite att välja på :)


VARMT VÄLKOMMEN
till oss på 
Galtholmen Gårdsbutik
denna Farsdagshelg 9-10 november

Öppet extra båda dagarna
11 - 16


fredag 1 november 2013

Det är Allhelgonahelg och höstmörkret har anlänt! då är det dags för att lysa upp lite och då har vi vår årliga Tipsrunda och utställningshelg i Grovare, Varnum och Härna, du kan besöka 6 ställen under helgen, titta på fina utställningar, fika och vara med i vår tipsrunda och ha chans att vinna fina priser. Hos oss på Avelsås Naturhem ställer Birgit Lorenz ut sitt hantverk i Stål och Tråd i vårt höstpyntade växthus, i butiken finner du delikatesser från gården så som lammkorv, rökt kött, saft och marmelader. Det finns också fina förslag på vad du kan köpa till Far, tex härlig raktvål och rakborste i jättefin förpackning, ett snyggt fågelhus eller varför inte den fina boken Pärlor i Västergötland gjord av Ola Högberg. I växthuset erbjuder vi också en smaktallrik med korv, kött, grönsaker och dryck, provsmaka också nyrostat kaffe från Stadens kafferosteri i Ulricehamn.
Varmt välkomna!
Morgan och Lotta